Napredni filter
Koristite napredni filter proizvoda na način da uključujete i isključujete opcije koje vas zanimaju, filter će automatski u glavnom djelu stranice prikazati proizvode koji imaju karakteristiku koju ste odabrali.

Broj u zagradi označava broj proizvoda s tom karakteristikom. 

 Internet

Internet trgovina tehničke zaštite

Prodaja Zapadna RH - Zagreb kontakt
01/3777 377

Prodaja Split kontakt 
095/6 777 888

prodaja(at)videonadzor.com.hr

Uprava: 385 1 3777 377

Radno vrijeme:
PON-PET : 08:00 - 16:00 

Plačanja
- pouzećem
- općom uplatnicom
- kreditnim karticama
- 2-12 rate bez kamata
- leasing opreme na rok i do 36 mj.

Opcije
- kurirska služba - 24-48 sati
Dostava je besplatna za narudžbe preko 1500 kn

Artikli bez cijene dobavljivi su isključivo na upit, njihov rok isporuke može biti 15 dana.

Sve cijene su veleprodajne BEZ PDV-a

Video nadzor za kafić, restoran, ugostiteljski objekt

Security camera

Videonadzor je standard, a ne luksuz. Svaki kafić ili restoran koji drži do svog poslovanja i sigurnosti treba posjedovati sustav video nadzora!

Neki od razloga za postavljanje kamera za video nadzor u kafiću ili restoranu

-nadzor rada kase: promet gotovinom, mogućnost manipulacije i ne izdavanja - fiskaliziranih računa, te sami rizik od zatvaranja ugostiteljskog objekta ili visokih novčanih kazni od strane nadležnog inspektorata

-nadzor rada caffe aparata i frižidera, mogućnost manipulacije u radu s kavom od strane samih zaposlenika ugostiteljskog objekta su dobro poznate svim ugostiteljima kao i manipuliranje sa neprijavljenom robom unutar skladišta koji nisu nadzirani sustavom video nadzora, a ista završava u frižiderima

-nadzor skladišta: velika mogućnost manipulacija skladišta događa se upravo tamo: krađa roba i stvari, zamjena robe od strane samih zaposlenika stavljanje na tržište svoje robe i sl.

-nadzor samog prostora unutar objekata: naknadno utvrđivanje incidentnih situacija

-nadzor ulaza u objekt i nadzor parkirališta: naknadno utvrđivanje incidentnih situacija: npr. Oštećenja vozila zaposlenika i gostiju, fizički obračunu unutar i ispred prostora objekta

-povećanje ukupne produktivnosti posla/rada i sami nadzor zaposlenika

- povećana sigurnost djelatnika od vanjskih čimbenika (provale i pljačke tijekom radnog vremena i krađa stvari od strane trećih/nepoznatih osoba)

- sigurnost samog poslodavca te mogućnost utvrđivanja događanja tijekom radnog vremena unutar prostora tvrtke, sprječavanje bilo kakve vrste krađe stvari u vlasništvu poslodavca / tvrtke od strane djelatnika

Što poslodavac ne smije snimati sustavom video nadzora unutar ugostiteljskog objekta?

- svaki prostor koji je od intimne važnosti za svakog djelatnika i gosta: garderobni prostor, toaleti / wc-i, prostori koji služe za presvlačenje odjeće djelatnika.

Obaveze poslodavca nakon postave sustava za video nadzor:

- poslodavac je dužan obavijestiti sve zaposlenike i goste o postavljenom sustavu video nadzora usmeno i pismeno, samom postavom natpisa / naljepnica na vidljivim mjestima, kod samog ulaza u ugostiteljski objekt natpisom ili naljepnicom „prostor je pod video nadzorom“.

1. Prvi korak za postavljanje video nadzora unutar ugostiteljskog objekta je donošenje odluke o budžetu tj. Potrebi i investiciji koja će biti na raspolaganju za video nadzor

2. Shodno visini budžeta, moguće je definirati tehnologiju koja se želi koristiti: ip, hd-sdi ili analogija

3. Treći korak je provjera postojeće infrastrukture i mogućnosti ugradnje nove

Nakon ste se odlučili za video nadzor tvrtke, potrebno je sljedeće:

A) definirati sve kritične točke koje se želi pokriti kamerama, shodno tome odabrati opremu: kamere

B) odrediti mjesto za smještaj snimača

Prvi vaš potez je zatražiti ponudu za video nadzor od naše tvrtke koja se bavi prodajom  videonadzornih sustava ili proučiti ponudu na našoj stranici videonadzor.eu , a naši timovi ovlaštenih instalatera iz cijele države, napraviti će ponudu za montažu potrebnog sustava. Kako bi u konačnici bili zadovoljni samom ponudom, potrebno je napraviti pregled objekta od strane ovlaštenih montažera. Sam izlazak je potreban kako bi kod same montaže bilo što manje nepotrebnog troška.

Samo pretraživanje pojma „videonadzor“ u google tražilici, naići ćete na mnoge ponude artikala i tvrtki koje vam mogu ponuditi prodaju i ugradnju sigurnosnih sustava. Pri samom pretraživanju zapitati ćete se kako odabrati kvalitetnog ponuđača, pri tome računajte da najjeftiniji sustavi video nadzora u konačnici i nisu najjeftiniji zbog robe ili usluge sumnjive kvalitete. Zatražite slobodno listu obavljenih poslova ili referentnu listu i na taj se način uvjerite u kvalitetu ponuđača. Zatražite dokaz o stručnoj osposobljenosti, te posjedovanje odobrenja  mup-a  RH za obavljanje poslova tehničke zaštite.

Kako odabrati rješenje za videonadzor ugostiteljskog objekta. Da li odabrati: hd-sdi , ip ili analogni video nadzor (standard)?

Sve ovisi o rezoluciji koju želite kod samog snimanja, tj. O kvaliteti snimke kod gledanja uživo i/ili reprodukciji video zapisa), financijskim mogućnostima kod same investicije, mogućnosti  postavljanja instalacije za video nadzor i sl.

Za video nadzor tvrtke / firme iz iskustva, u većini slučajeva koristi se analogni videonadzor , i to zbog cijene.

Neki ugostiteljski objekti u renoviranju imaju postavljenu mrežu, upravo zobg toga korištenje ip kamera predstavlja samo po sebi logičan izbor jer u ovome slučaju nije potrebno novo postavljanje instalacije. Na tržištu se mogu pronaći i poe kamere sa više mpx senzorima. Naše mišljenje je da takve poe kamere mogu raditi u malim sustavima do 3-4 kamere. Ako mrežu opteretite sa velikim brojem navedenih kamera, može doći do zagušenja lokalne mreže i samim time sporijeg rada na cijeloj lokalnoj mreži unutar objekta. Bilo bi dobro razmisliti i prvenstveno kontaktirati nas kako bi naši ovlašteni instalateri pregledali vaš objekt i sukladno postavljenoj mreži napravili vama prihvatljivu ponudu kako bi ip sustav video nadzora radio na obostranu korist. Gigabitni switch-evi su obavezni i cijeloj takvoj mreži, kao i korištenje poe- switch-eva.

Ukoliko nas tražite za savjet ili mišljenje, prije 3-4 godine odlučili bi se za ip sustav video nadzora, ali noviteti u današnje vrijeme donose pregršt noviteta kao što su slijedeći sustavi video nadzora hdcvi, hdtvi, hd-sdi kamere i snimači u navedenim sustavima su također sustavi sa slikom visoke rezolucije. Sama kvaliteta slike je izvrsna, brzina samog zapisa na snimaču je uvijek 25 sličica u sekundi, snimači su prilagođeni za jednostavno rukovanje, pristup preko mreže i putem pametnih telefona u smislu kvalitete slike je odlično i brzo (ovisno o brzini  interneta).

Kako odabrati kamere za video nadzor ugostiteljskog objekta?

*ulaz/vrata unutarnja strana kafića ili restorana: najbolje je odabrati dome (kupolastu) kameru sa wdr funkcijom: navedena funkcija će eliminirati pozadinsko osvjetljenje, te neće doći do "zamagljenosti" kamere: slika će na cijelom kadru snimanja biti podjednaka, te će sama identifikacija počinitelja biti olakšana

*ulazi sa vanjske strane (ako su natkriveni) : na ta područja poželjno je instalirati dome (kupolaste) kamere sa noćnom ir rasvjetom. Isto tako preporučujemo kamere koje su izvedene u antivandal  i vodonepropusnom kućištu kako bi elektronika bila zaštićena od vandalizma i od samog prodora vlage

*vanjski prostori i okolina ugostiteljskog objekta, kafića ili restorana- montaža kamera na pročelja zgrade:  naša preporuka su bullet (duguljaste kamere sa kutnim/zidnim nosačem kamere)  dometom ir-a (noćne rasvjete kamere) u mraku od 15m (sa uličnom rasvjetom) , 25- 50m ukoliko je ulična rasvjeta slabija ili iste uopće nema na području snimanja i samog nadzora.

* hodnici : preporuka je da se postavi kamera sa fiksnom ili vari fokalnom lećom, najčešće dome tj. Kupolastog oblika sa ir-om (noćna rasvjeta) obavezno.

*liftovi/dizala: potrebna je antivandal kamera sa ili bez ir- a, sama leća bi trebala biti široko kutnog kadra zbog same skućenosti prostora , u dizala se često montiraju male kamere zbog učestalog oštećenja i dohvata kamere unutar samog dizala.

Cijena video nadzora za ugostiteljske objekte?                 

* cijene  paketa za video nadzor  kreću se od 2.959,00 + pdv kn za kompletnu robu (4 kamere, snimač, hard disk, kablovi, napajanje). Na cijenu gotovog paketa potrebno je nadodati trošak montaže sustava. Samu cijenu montaže možete dobiti besplatnim pregledom objekta. Naši ovlašteni instalateri, rado će odgovoriti na svako vaše pitanje vezano uz video nadzor.

* cijena montaže ponajviše ovisi o težini instalacije kablova, proboju zidova i o utrošenom potrošnom materijalu (kanalice, vijci, silikon kitovi i sl)

* način plaćanja cjelokupnog sustava: po ponudi, odrađenoj montaži i izdanom računu prema radnom nalogu, na rate, pa čak i kroz mjesečni najam.